Puna vitamina: Čorba od blitve
Foto: Shutterstock

Sastojci
Potrebno je:

  • 200 g blitve
  • 1 glavica crnog luka
  • 1 čen belog luka
  • 2 šargarepe
  • 1 bela šargarepa
  • malo origana
  • 1 kašičica humusa sa crnim maslinama

Priprema

U šerpu sipajte vode, stavite crni luk, beli i crvenu šargarepu. I kuvati 20 minuta.

Pri kraju na 5 minuta dodati blitvu i čen belog luka. Začiniti i kuvati kratko. Sve sastojke izvaditi i staviti u secka, i svo povrće usitniti da dobijete potaž.

I kada ste usitnili, tu smesu vratite u vodu u kojoj se kuvalo, da pusti još jedan ključ. I čorba je gotova. Poslužiti u tanjir, u koji ćete staviti jednu kašičicu humusa od maslina.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading