Ukusan i dekorativan: Puding od čokolade sa malinama
Prste da poližeš
Puding je od onih poslastica za kojima prvo posegnemo kada nam se prijede nešto slatko, brzo i lako se priprema, a retko ko ga ne voli.
Ali zašto jedan puding od čokolade ne biste iskombinovali sa malinama i stvorili rapsodiju ukusa?
Malo mašte, malo sastojaka i napravićete pravo slatko puding iznenadjenje za svoje najdraže.
Puding od čokolade sa malinom je brza, osvežavajuća poslastica za one momente „kad padne šećer“, a toliko je interesantnog i ukusa i izgleda da ga možete poslužiti u svakoj prilici.
Sastojci:
- 1 kesica pudinga od čokolade
Voćni fil:
- 450 g malina ili vašeg omiljenog crvenog voća
- 100 ml vode
- 1 želatin (10 g)
- 50 ml vode za želatin
- 4 kašike šećera
Priprema:
Puding od čokolade skuvajte po uputstvu sa kesice s tim što ćete količinu mleka umanjiti za 100 ml, dakle kuvajte sa ukupno 400 ml.
Uzmite čaše koje želite i položite ih na neki oslonac tako da imaju blagi nagib, pa ih do pola oprezno napunite vrućim pudingom. Puding ostavite u tom položaju da se ohladi najpre na sobnoj temperaturi, a zatim pola sata u frižideru.
Dok čekate da se puding ohladi pripremite fil od malina.
Skuvajte voće sa vodom i šećerom, trebalo bi da se kuva oko 10 minuta. Jedan želatin ostavite da nabubri 10 minuta u vodi, istopite ga (ne sme da provri) i dodajte u voće koje ste skinuli sa vatre. Ostavite da se ohladi.
Izvadite iz frižidera čaše sa ohlađenim pudingom i postavite ih u normalan položaj. U svaku čašu sipajte kremu od malina. Desert dobro rashladite.