Uz piletinu ili pirinač: Sos od karija
Foto: Shutterstock

Sastojci
Potrebno je:

  • 2 čena belog luka
  • 3 kašike putera
  • 2 dl mleka
  • 1 kašiku brašna
  • 1 kašiku karia
  • 1 vezu peršunovog lišća
  • začin
  • biber

so

Priprema

Na rastopljenom puteru dodati kašiku brašna da se razmuti u masnoći, zatim dodati sitno seckan beli luk i peršunov list, lagano propržiti.

Zatim dodati kari izmešati i podliti mlekom, pa uz stalno mešanje pustiti da prokuva.

Dodati začine, promešati i kada se dobije željena gustina skinuti sa vatre. Na kraju posuti sa još malo sitno seckanog peršunovog lista.
Služiti uz jela od piletine i uz pirinač.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading