EFEKTNA I LEPA POSLASTICA Posna Rafaelo torta za 20 minuta bez pečenja
Foto: Youtube/Printscreen

SASTOJCI:
1 l vode
3 kesice pudinga sa ukusom slatke pavlake ili vanile
120 gr posnog margarina
100 gr posne bele čokolade
6 kašika šećera
180 gr kokosa
200 gr mlevenog keksa posnog
i nekoliko posnih petit keksića

Za dekoraciju umutiti 150 gr šlaga sa 80 ml kisele vode posuti sa malo kokosa i mlevenih badema.

PRIPREMA

Prema uputstvu sa pakovanja, pripremiti 3 pudinga sa ukusom slatke pavlake ili vanile sa 1 l vode i 3 kašike šećera. Nacedite sok od jedne pomorandže pa umačite posni keks i redjajte ga u kalup za torte. U vruć puding dodajte posnu belu čokoladu i mešajte dok se ne otopi. Ukoliko ne žurite ostavite da se fil ohladi pa dodajte posni margarin i umutite, a ako želite tortu za 20 minuta onda ubacite margarin u vruć puding pa promešajte dok se ne otopi.

Podelite smesu na dva jednaka dela pa u jedan stavite kokos a u drugi posni mleveni keks. Preko keksa najpre stavite smesu sa mlevenim keksom a zatim smesu sa kokosom.

Stavite u frižider da se torta stegne nekoliko sati a najbolje bi iblo da prenoći. Za dekoraciju umutite 150 gr posnog šlaga sa 80 ml hladne kisele vode pa premažite tortu. Možete je posuti kokosom i mlevenim bademom.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading