TRADICIONALNI RECEPT SRPSKE KUHINJE Gužvana gibanica sa sirom, pun pogodak za svaku priliku
Gužvana gibanica, sastojci:
1 pakovanje kora za pitu
200 ml mleka
200 ml jogurta
100 ml ulja
200 ml kisele vode
100 gr kisele pavlake
250 g sira
1 kašičica praška za pecivo
soli po ukusu
Gužvana gibanica, priprema:
Fil:
Umutiti jaja, dodati mleko, jogurt, ulje, kiselu vodu i pavlaku. Sve izmešati. Posoliti po ukusu, dodati prašak za pecivo. Dodati oko 150 gr sira na krupnije komade. Blago izmešati fil kašikom.
Ređanje:
Nauljiti pleh. Poređati četiri kore na dno pleha, a krajeve kora ostaviti sa strane za završni deo gibanice. Premazati sa 4-5 kašika fila.
Preko kora ponoviti postupak, ređati gužvane i umakane kore u fil.
Posuti ostatak sira.
Gibanicu preklopiti korama koje su ostale sa strane i premazati ostatkom fila. Blago viljuškom izbockati gibanicu.
Peći na 200 C oko 40 minuta.
Gibanica je odozgo hrskava, a unutra je mekana i ukusna! Služiti je toplu, uz jogurt ili kiselo mleko! Vreme pripreme: 60 minuta. Broj osoba: 6
PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI
Komentari (0)