OD SVEGA PAR SASTOJAKA DO SAVRŠENOG JELA Kosovska filija, hrskava, slojevita starinska pita
Foto: Youtube/Printscreen

Kosovska filija, sastojci:

500 g brašna,

700 ml vode,
3 jajeta,
kašičica soli i
300 g kajmaka.

Kosovska filija, priprema:

Od brašna, jaja, soli i vode, zamesiti testo, malo gušće nego za palačinke. Rernu zagrejati na maksimalnu temperaturu, a rešetku podići na najvišu poziciju, odmah ispod gornjih grejača.

OD SVEGA PAR SASTOJAKA DO SAVRŠENOG JELA Kosovska filija, hrskava, slojevita starinska pita

Foto: Youtube/Printscreen

 

Tepsiju podmazati sa mašću, zagrejati, pa kutlačom, kako bi moja baba rekla paljom, sipati testo i ravnomerno rasporediti kao za palačinke, pa peći da porumeni.
Izvaditi iz rerne, premazati kajmakom, pa odmah preliti novim slojem testa.
Vratiti u rernu da se ispeče, pa postupak ponavljati, sve dok ima materijala i testa i kajmaka.

OD SVEGA PAR SASTOJAKA DO SAVRŠENOG JELA Kosovska filija, hrskava, slojevita starinska pita

Foto: Youtube/Printscreen

 

Što više tankih slojeva testa ima, filija će biti lepša i ukusnija.
Pečenu filiju iseći i služiti.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading