Čorba koja se lako pravi: Kuvana boranija (RECEPT)

alo.rs/recepti/Lj.Č. | Žena 15.03.2022 10:15

Zdrav obrok

Foto: Shutterstock

Sastojci
Potrebno je:

  • 450 g boranije
  • 2-3 šargarepe
  • 2 glavice crnog luka
  • 1 čen belog luka
  • začini po ukusu

Priprema

Crni luk sitno iseckati i dinstati na zagrejanom ulju dok ne postane staklast.

Dodati šargarepu rezanu na kolutove i boraniju.

Naliti vodom da ogrezne i kuvati na umerenoj temperaturi, poklopljeno, oko 45 minuta.

Dodati začine:

Suvi biljni začin.

So.

Biber.

Majčina dušica.

Mirođija.

Đumbir (jako malo) .

Malo soka od paradajza, a može i paradajz pire.

Alevu papriku ili koju već imate, pomešati sa malo mlake vode i brašna. To je ujedno i zaprška (može a i ne mora, kako ko voli).

Peršun.

Expand player
Pogledajte više