Sastojci
Za testo:
- 400 ml mlakog mleka
- 10 g suvog kvasca
- 3 kašike šećera
- 1 kašičica soli
- 2 jajeta
- 3 kašike ulja
- 800 g brašna
I još:
- 1 kesica vanilin šećera
- 100 g šećera sa ukusom limuna
- 150 g krema
Priprema
U pola pripremljenog brašna sipati kvasac pa promešati kašikom. Dodati šećer, so, a zatim mlako mleko, jaja i ulje. Varjačom započeti mešenje, dodati ostatak brašna, a zatim dovršiti rukom.
Nauljiti posudu i staviti umešeno testo. Pokriti prianjajućom folijom, ostaviti sat vremena da se udrvostruči. Naraslo testo premesiti i opet ostaviti 10 minuta da miruje. Nakon tog vremena testo rasklagijati tanko.
Na polovinu testa staviti krem sa razmakom od po jedne krofne. Preklopiti drugom polovinom testa, pa čašom vaditi krofne. Krofne ostavite najmanje 10 minuta da miruju, a zatim pržiti na vrelom ulju.
Prvo stavite onaj deo testa koji dodiruje radnu površinu, a zati okrenuti i na drugu stranu. Gotove izvaditi na ubrus, a zatim pošećeriti limunovim šećerom i vanilin šećerom. Prijatno!
PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI
Komentari (0)