MIRIŠE NA BAKINU KUHINJU Krompir sa ruzmarinom iz rerne, pikantano, a u isto vreme i hrskavo i sočano jelo

alo.rs/S.Ć. | Žena 16.03.2022 09:39

Pravo prolećno jelo koje ne oduzima puno vremena

Foto: Printscreen/Foto: Youtube/Printscreen

Potrebno je:

1,2 kg krompir
1 kašika senfa 
1 kašičica ruzmarina
so
biber 
maslinovo ulje

Priprema:

Krompir sa ruzmarinom i senfom iz rerne pripremite na sledeći način: krompir oljuštite, operite ga i isecite na krupnije komade približno iste veličine. Pripremljen krompir stavite na suvu krpu, pa ga malo prosušite.

Rernu upalite na 200 stepeni da se greje dok vi pripremite krompir. Tepsiju ili vatrostanu posudu odgovarajuće veličine obložite pek parirom, pa u nju naspite pripremljen krompir.

Krompir začinite sa soli i biberom zatim ga pospite sitno isečenim svežim ruzmarinom ili već usitnjenim sušenim ruzmarinom. Dodajte veliku kašiku senfa i dobro rukama promešajte krompir da se svaki krompir obloži začinima i senfom. Pripremljen krompir sa ruzmarinom i senfom poprskajte sa maslinovim uljem i stavite u rernu da se peče oko 50 minuta na 200 stepeni.

Na polovini pečenja krompir promešajte vratite ga u rernu i završite pečenje. Par puta proverite krompir da vam ne zagori pošto je svaka rerna drugačija. Gotov zlatno rumeni krompir sa ruzmarinom i senfom iz rerne poslužite topao kao prilog uz sve vrste mesa ili kao samostalan obrok uz sezonsku salatu.

Expand player
Pogledajte više