MIRIŠE NA BAKINU KUHINJU Krompir sa ruzmarinom iz rerne, pikantano, a u isto vreme i hrskavo i sočano jelo
Potrebno je:
1,2 kg krompir
1 kašičica ruzmarina
so
biber
maslinovo ulje
Priprema:
Krompir sa ruzmarinom i senfom iz rerne pripremite na sledeći način: krompir oljuštite, operite ga i isecite na krupnije komade približno iste veličine. Pripremljen krompir stavite na suvu krpu, pa ga malo prosušite.
Rernu upalite na 200 stepeni da se greje dok vi pripremite krompir. Tepsiju ili vatrostanu posudu odgovarajuće veličine obložite pek parirom, pa u nju naspite pripremljen krompir.
Krompir začinite sa soli i biberom zatim ga pospite sitno isečenim svežim ruzmarinom ili već usitnjenim sušenim ruzmarinom. Dodajte veliku kašiku senfa i dobro rukama promešajte krompir da se svaki krompir obloži začinima i senfom. Pripremljen krompir sa ruzmarinom i senfom poprskajte sa maslinovim uljem i stavite u rernu da se peče oko 50 minuta na 200 stepeni.
Na polovini pečenja krompir promešajte vratite ga u rernu i završite pečenje. Par puta proverite krompir da vam ne zagori pošto je svaka rerna drugačija. Gotov zlatno rumeni krompir sa ruzmarinom i senfom iz rerne poslužite topao kao prilog uz sve vrste mesa ili kao samostalan obrok uz sezonsku salatu.
PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI
Komentari (0)