JEFTIN I ZDRAV DORUČAK Najkremastija palenta, preukusno tradicionalno jelo
Idealna je za bebe, za ljude koji vode računa o svojim kilogramima ili pak za one koji imaju problema s probavnim sistemom
Sastojci:
4 šolje vode
1 kašičica soli
1 šolja palente
3 kašike maslaca
pola šolje sveže narendanog parmezana
Šta sve može da izleči kukuruzno brašno: Moćna palenta nije samo ukusno jelo!
Priprema:
U posudu za kuvanje srednje veličine stavite vodu, dodajte so i pustite da voda proključa.
Lagano istresite palentu, ali u isto vreme konstantno mešajte smesu kako ne bi ostalo grudvica.
Smanjite temperaturu i pustite da voda polako ispari, ali i dalje mešajte smesu sve dok se palenta dovoljno ne zgusne.
Kada se skuva sklonite je sa šporeta i dodajte u nju maslac kako bi bila još kremastija i ukusnija.
Ako želite, možete dodati i parmezan.