JEFTIN I ZDRAV DORUČAK Najkremastija palenta, preukusno tradicionalno jelo
Jutjub/ Jelena Bekvalac

Sastojci:

4 šolje vode

1 kašičica soli
1 šolja palente
3 kašike maslaca
pola šolje sveže narendanog parmezana

Šta sve može da izleči kukuruzno brašno: Moćna palenta nije samo ukusno jelo!

Priprema:

U posudu za kuvanje srednje veličine stavite vodu, dodajte so i pustite da voda proključa.
Lagano istresite palentu, ali u isto vreme konstantno mešajte smesu kako ne bi ostalo grudvica.
Smanjite temperaturu i pustite da voda polako ispari, ali i dalje mešajte smesu sve dok se palenta dovoljno ne zgusne.
Kada se skuva sklonite je sa šporeta i dodajte u nju maslac kako bi bila još kremastija i ukusnija.
Ako želite, možete dodati i parmezan.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading