ZABORAVITE NA RENDE Trik za sitno seckani beli luk
Beli luk ne samo da je izuzetno zdrav, već i svakom jelu poboljšava ukus i daje specifičnu aromu. Retko koji recept sadrži krupne komade, uglavnom treba da bude samleven ili sitno iseckan. Što je beli luk sitnije iseckan, to je intezivniji ukus u jelu
Seckanje je pomalo dosadno, pogotovo ako treba da se iseče puno čenova.
Mi vam predlažemo fantastičan trik koji će oduševiti sve domaćice, a dodatni plus je što vam ruke neće smrdeti.
Ako nemate presu ili rende, a ne želite ni nož da koristite, na jednostavan i brz način isecite veće količine luka.Čenove stavite na dasku za sečenje i prekrijte providnom folijom.
Glatkom stranom čekića za meso izudarajte luk, pa ga okrenite i sa hrapavom stranom ponovite postupak.Zatim skinite foliju i beli luk je spreman za prženje, kuvanje ili dinstanje.
BONUS VIDEO: