ZABORAVITE NA RENDE Trik za sitno seckani beli luk

Informer/Alo.rs/J.M. | Žena 17.03.2022 14:30

Beli luk ne samo da je izuzetno zdrav, već i svakom jelu poboljšava ukus i daje specifičnu aromu. Retko koji recept sadrži krupne komade, uglavnom treba da bude samleven ili sitno iseckan. Što je beli luk sitnije iseckan, to je intezivniji ukus u jelu

Foto: Shutterstock

Seckanje je pomalo dosadno, pogotovo ako treba da se iseče puno čenova.

Mi vam predlažemo fantastičan trik koji će oduševiti sve domaćice, a dodatni plus je što vam ruke neće smrdeti.

Ako nemate presu ili rende, a ne želite ni nož da koristite, na jednostavan i brz način isecite veće količine luka.Čenove stavite na dasku za sečenje i prekrijte providnom folijom.

Glatkom stranom čekića za meso izudarajte luk, pa ga okrenite i sa hrapavom stranom ponovite postupak.Zatim skinite foliju i beli luk je spreman za prženje, kuvanje ili dinstanje. 

BONUS VIDEO:

Expand player
Pogledajte više