Igrajte se sa sastojcima: Recept za posnu picu
Svi je obožavaju
Sastojci:
Za testo:
- 500 g brašna
- 300 ml vode
- 80 ml ulja
- pola kocke kvasca
- 1 kašičica šećera
- 1 kašičica soli
Za nadev:
- 200 g šampinjona
- 1 struk praziluka
- 1 crvena paprika
- 1 žuta paprika
- šaka bebi spanaća
- 4 kašike kečapa
- origano
Priprema:
Zagrejte vodu tako da bude mlaka, pa dodajte kvasac i šećer i sačekajte da se kvasac aktivira. Sipajte u posudu brašno i so, a zatim dodajte ulje i sa pripremljenim kvascem zamesite testo koje se odvoja od zidova posude. Paprike isecite na kolutove, šampinjone na listiće i praziluk što sitnije. Pospite malo brašna na radnu površinu, a zatim na nju stavite testo i razvucite ga oklagijom. Podmažite pleh uhljem, spustite testo i premažite ga kečapom sve do ivica. Stavite odozgo paprike i šampinjone, a zatim sve to pospite origanom. U zagrejanu rernu stavite pleh i pecite picu na 200 stepeni sve dok ne porumeni. Kada bude gotova, izvadite je iz pleha i ukrasite listićima spanaća, pa pospite iseckanim prazilukom.