SVI GREŠIMO KADA OVO RADIMO Nikada ne odmrzavajte meso na ovaj način, može biti opasno po zdravlje
Foto: Shutterstock

Mikrotalasna pećnica idealna je ako na brzinu treba da ugrejete obrok, ili za spremanje kokica, međutim određene namirnice ne bi trebalo podgrevati.

Odleđivanje mesa

Iako mnoge domaćice mikrotalasnu koriste za odleđivanje mesa treba napomenuti da je to može biti veoma opasno, jer neki delovi zaleđenog mesa, mogu ostati i dalje zaleđeni, a tada nastaju bakterije koje su opasne za organizam.

Meso iz zamrzivača stavite u frižider i sačekajte da se na taj način odledi.

Obrađeno meso

Obrađeno meso koje se podgreva u mikrotalasnoj dovodi do oksidacije holesterola, a on je loš za bolesti srca, pokazala su istraživanja koja su objavljena u časopisu Food Control.

Krompiri

Krompir se samo jednom može podgrejati u mikrotalasnoj.Svako sledeće zagrevanje potecijalno je štetno za zdravlje jer može doći do trovanja, a na ovaj način se gube i sve nutritivne vrednosti.

Ako vam je ostao krompir od ručka najbolje bi bilo da ga sjedinite sa nekom drugom namirnicom koja je topla, recimo sos od pečuraka koji je sveže spremljen, ili ga jednostavno iskoristite kao salatu.

Zeleno povrće

Ni zeleno povrće nemojte podgrevati.

Podgrevanjem zelenog povrća u mikrotalasnoj pećnici ove zdrave namirnice izgubiće svu nutritivnu vrednost.

BONUS VIDEO:

Write to Slobodanka Bogunovic

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading