Ovo morate da probate! Recept za indijski hleb
Foto: Shutterstock

Sastojci
Potrebno je:

  • 250 g brašna
  • 150 ml vode
  • 1 kašičica soli

Za preliv:

  • 6-7 čenova belog luka
  • 6-7 kašika maslinovog ulja
  • po ukusu peršun

Priprema

Testo dobro umesite, podelite na 8 delova i oblikujte loptice koje ćete uvaljati u maslinovo ulje. Prekrijte streč folijom ili kesom i ostavite 30 minuta.

Za to vreme napravite preliv: 6-7 čenova belog luka, sitno iseckajte, dodajte peršun i maslinovo ulje. Svaku lopticu rastanjite rukama u veličini malog tanjira (nije potrebno brašno, jer su loptice masne), premažite nadevom.

Zaseći krug do sredine i uvijati u krug. Dobićete jedan fišek. Zatvorite deblji deo, okrenite naopako i prstima pritisnuti da dobijete jedan mali disk.

Ostavite još 15 minuta. Onda prstima ili, ako vam je lakše oklagijom još malo raširite u veličini malog tanjira. Tiganj dobro zagrejati, premažite četkicom, spustite palačinku. Gornji deo premazati prelivom.

Peći minut-dva, okrenuti, opet premazati i još minu-dva peći. Jesti dok je toplo. Uživajte!

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading