Sastojci
Za tortilje:
- 225 g kukuruznog brašna
- 150 g belog pšeničnog brašna
- 1 kašičica soli
- 1 kašika ulja
- 250 ml vode
Za umak:
- 1 kiseli krastavčić
- 180 g kisele pavlake
- 1/2 kašičice belog luka u granulama
- po ukusu so
Za prženje tortilji:
- po potrebi ulje
Priprema
U dublju posudu usuti kukuruzno brašno, dodati belo pšenično brašno, so, ulje, uliti toplu vodu i zamesiti mekše testo.
Testo podeliti na 8 delova i svaki deo premesiti formirajući loptice.
Svaku lopticu od testa razviti oklagijom na pobrašnjenoj radnoj površini u veći krug.
Na ringlu staviti alu-foliju, uključiti na srednju temperaturu i svaku tortilju peći kratko sa obe strane (oko petnaestak sekundi).
Svaku pečenu tortilju iseći na po 8 delova.
Pržiti kratko u dubokom, vrelom ulju. Odlagati na tanjir (nije potrebno stavljati kuhinjski papir ispod prženih tortilji, jer ne upijaju masnoću).
Za umak: Kisele krastavčiće izrendati što sitnije i staviti u dublju posudu. Dodati kiselu pavlaku, beli luk u granulama, posoliti po ukusu i izmešati kako bi se svi sastojci sjedinili.
Servirati i poslužiti.
PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI
Komentari (0)