Velika greška: Ne bacajte vodu u kojoj ste kuvali pasulj, može da se iskoristi na neverovatan način
Vredi probati
Danas znamo da su sirće, limunov sok i soda bikarbona moćna sredstva za čišćenje gotovo svih površina i aparata i u kuhinji i kupatilu, a retko ko zna da i pasulj može da bude koristan.
Zapravo, voda u kojoj se ova namirnica kuvala.
Znate kako kada kuvate pasulj, onu prvu vodu bacite? E pa, nemojte! Procedite je (od eventualnih ljuski koje je povrće pustilo), i pomešajte sa vrelom vodom.
Ova mešavina čini čuda za staklene površine - od prozora, preko ogledala, pa sve do posuđa. Predmete dobro poprskajte mešavinom, istrljajte sunđerom, pa isperite.
Za nešto jači "dezinfekcioni" efekat i kod upornijih fleka, možete u smesu dodati i malo alkoholnog sirćeta. Videćete, rezultat je neverovatan!