PRAVA DOMAĆINSKA Slana pita sa trapist sirom, meka, ukusna i gotova za til čas

ALO.RS/S.Ć. | Žena 24.03.2022 09:00

Ova pita dobro će vam doći kada poželite smućkati nešto totalno brzo i jednostavno za večeru ili doručak

Foto: Youtube/Printscreen

Sastojci

4 jaja
1 kašičica soli
1 čaša (180 g) kisele pavlake (može i kiselo mleko)
100 ml ulja
1 prašak za pecivo
150 g brašna
200 g trapist sira
susam za posipanje

Priprema

Izmutite mikserom jaja sa solju, dodajte kiselu pavlaku, ulje, prašak za pecivo, brašno, sve sjedinite i na kraju dodajte rendani trapist sir.

Smesu izlijte u malo nauljen pleh posut brašnom (moj je 30×20 cm), po želji pospite susamom i pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni, 25-30 minuta dok pita lepo ne porumeni.

Malo prohlađenu pitu isecite na kocke i po želji poslužite uz šolju jogurta. Prijatno!

Expand player
Pogledajte više