BRZO, LAKO, A ZDRAVO Šarena pita od povrća, fina, hranjiva i puna vitamina

ALO.RS/S.Ć. | Žena 25.03.2022 09:38

Iskoristili smo povrće koje se trenutno nalazi na pijacama i koje nam je dostupno

Foto: Youtube/Printscreen

Sastojci:

1 praziluk – ne mnogo velik
1/2 crvene babure paprike, a može i jedna obična žuta
100 gr spanaća, blitve ili sremuša
3 krompira, oko 600 gr
3 šargarepe

Testo:

4 jaja

4 kašike ulja
4 kašike mleka
4 kašike brašna
1 prašak za pecivo
1 kašičica soli, bibera po ukusu

Još: 50 – 100 gr tvrdog sira – koristili smo gaudu

Priprema:

Praziluk iseckati na kolutiće, papriku na kockice, a spanać usitniti.

Sve staviti u jednu posudu.

Narendati krompir i šargarepu, pa sve izmešati.

Uključiti rernu na 180 stepeni.

Ulupati jaja sa solju i uljem. Dodati mleko, brašno, biber  i prašak za pecivo i sve sjediniti.

Foto: Youtube/Printscreen

Foto: Youtube/Printscreen

 

U ovu masu istresti povrće i dobro promešati.

U veliki pleh od rerne staviti papir za pečenje i istresti celu smesu.

Poravnati i staviti da se peče 25 minuta.

Posle 25 minuta posuti rendani sir i ako volite neke semenke.

Peći još 25 minuta.

Ohladiti, da ne bude vrelo pa iseći u kocke i poslužiti.

Prijatno.

Expand player
Pogledajte više