Ručak koji će se svideti svima: Musaka sa boranijom i pavlakom za kuvanje

alo.rs/recepti/Lj.Č. | Žena 28.03.2022 18:00

Preukusna

Foto: Shutterstock

Sastojci
Potrebno je:

  • 300 g mešanog mlevenog mesa
  • 1/3 struka praziluka
  • malo masti ili ulja za prženje
  • 2 kašike kočanskog pirinča
  • po ukusu so, suvi biljni začin i biber
  • po ukusu list lovora, mlevena paprika i sušeno povrće
  • 500 g zelene boranije
  • 1 glavica crnog luka
  • malo masti ili ulja za prženje
  • 1 srednja šargarepa
  • 1/2 zamrznutog ili svežeg paradajza
  • 2 čena belog luka
  • po ukusu so,suvi biljni začin,mlevena paprika i biber
  • po potrebi voda
  • 2 jaja
  • 400 ml pavlake za kuvanje

Priprema

Na malo ulja ili masti propržiti seckani praziluk. Dodati meso. Dodati začine i kratko upržiti.

Dodati pirinač naliti malo vode i dinstati meso dok ne omekša pirinač.

Priprema boranije: Na malo masti ili ulja upržiti seckani crni luk i šargarepu. Dodati seskani paradajz i kratko upržiti. Dodati boraniju i začine. Naliti vode koliko da ogrezne boranija. Dinstati dok omekša. Pri kraju kuvanja dodati seckani beli luk.

Pekač malo podmazati. Staviti pola boranije. Preko sipati meso. Preko mesa staviti ostatak boranije.

Umutiti jaja, malo posoliti. Sipati pavlaku i izmešati. Preliti preko boranije. Viljuškom blago izbockati na nekoliko mesta, da se preliv razlije svuda.

Uključiti rernu na 200 C da se zagreva zajedno sa pekačem. Od momenta zagrevanja pekača peći oko 40 minuta.

Expand player
Pogledajte više