STARINSKI RECEPT NAŠIH BAKA Sladoled torta sa orahom, lagana i kremasta poslastica
Foto: Youtube/Printscreen

Potrebno je:

Za koru:

6 jaja,

6 kašika šećera,

50 g oraha,

1 prašak za pecivo

Fil:

6 jaja,

375 šećera u prahu,

1 margarin,

250 gr oraha,

200 gr šlaga.
 

Priprema:

Umutiti belanca sa šećerom u čvrst sneg pa dodavati jedno po jedno žumance, umešati lagano orahe i prašak za pecivo i ispeći koru u okrugloj tepsiji. Peče se na papiru za pečenje na 180 stepeni 15 minuta. Kad se ohladi ovu koru iseći na dva dela po sredini.

STARINSKI RECEPT NAŠIH BAKA Sladoled torta sa orahom, lagana i kremasta poslastica

Foto: Youtube/Printscreen

 


Fil:
Umutiti penasto 6 žumanaca sa 250 gr šećera u prahu i jednim margarinom. Posebno umutiti 6 belanaca sa 125 gr šećera u prahu i preostale orahe. Sjediniti ova dva fila i filovati tortu.

Slaganje torte: kora, polovina fila, druga kora, druga polovina fila.
Tortu premazati sa 200 gr šlaga.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
Jasna

30.03.2022 10:23

Kada ćete jednom staviti pravu sliku recepta, ako u receptu torta ima dve kore, zašto nije slika torte sa dve kore, a ne ovi šareniši!?!