BOŽANSTVENA POSLASTICA IZ STAROG KUVARA Interkontinental torta, kremasta, lagana i zavodljiva

alo.rs/S.Ć. | Žena 30.03.2022 09:30

Ukoliko ste odlučili da napravite interkontinental tortu, ali pri ruci vam nije pravi recept, vaš problem je rešen jer ćemo vam mi pomoći. Pred vama, stoji orginalni austrijski recept za pripremu ove torte, a na vama je samo da ga upotrebite i da se uverite u našu tvrdnju.

Foto: Youtube/Printscreen

Sastojci
Korica:

15 belanca
15 kašika šećera
20 kašika mlevenih oraha
10 kašika mlevenih lešnika
6 kašika brašna
3 kesice vanilin šećera

Preliv za korice:

6 kašika mleka

Fil:

15 žumanaca
300 g šećera
500 g putera
100 g prah šećera
100 g seckanih lešnika
50 g seckanih oraha
1 rendana korica pomorandže
1 kašika jače skuvane nes kafe
200 g čokolade za kuvanje
250 g šlaga
šaka mrvica čokoladnih

Priprema

Čvrsto umutiti 5 belanaca sa 5 kašika šećera i kesicom vanile. 
Dodati 10 kašika mlevenih oraha.


Polako umešati 2 kašike prosejanog brašna.


Sipati u srednji đuveč ili onaj manji pleh od rerne koji ste obložili pek papirom. Peći na 180 stepeni oko 25 minuta.

Pečeno premazati sa dve kašike mleka.


Pustiti da se potpuno ohlade korice i da upiju mleko. Dve korice praviti od mlevenih oraha, a jednu od mlevenih lešnika.


Od žumanaca i šećera na pari kuvati krem oko 30 minuta na srednjoj vatri.


Videćete da se u toku kuvanja krem zušnjava pa opet bude ređi i na kraju se dovoljno zgusne da ostaje trag kada provučete varjaču.


Penasto umutite puter sa šećerom u prahu i sitno narendanom koricom od jedne pomorandže. Polako dodajte ohlađen krem od žumanaca. [Interkontinental torta (austrijaska verzija)]
Podelite ga tri dela.U prvi stavite otopljenu čokoladu i odmah nafilujte jednu koricu sa orasima jer se brzo steže.


U drugi deo fila stavite seckane lešnike i orahe. Stavite preko čokoladnog fila koricu sa lešnikom koju ste namazali filom od lešnika i oraha. 


Stavite treću koricu i nafilujte trećim delom u koji ste umešali kašiku skuvane nes kafe. Dosta brzo se fil steže pa budite malo brži prilikom filovanja.Preko cele torte ide šlag, ali u tankom sloju. Ne treba preterivati. Odozgo idu čokoladne mrvice. Ostavite da prenoći u frižideru pre serviranja. Uživajte u ukusima.

BONUS VIDEO

Expand player
Pogledajte više