BOŽANSTVENA POSLASTICA IZ STAROG KUVARA Interkontinental torta, kremasta, lagana i zavodljiva
Sastojci
Korica:
15 belanca
20 kašika mlevenih oraha
10 kašika mlevenih lešnika
6 kašika brašna
3 kesice vanilin šećera
Preliv za korice:
6 kašika mleka
Fil:
15 žumanaca
300 g šećera
500 g putera
100 g prah šećera
100 g seckanih lešnika
50 g seckanih oraha
1 rendana korica pomorandže
1 kašika jače skuvane nes kafe
200 g čokolade za kuvanje
250 g šlaga
šaka mrvica čokoladnih
Priprema
Čvrsto umutiti 5 belanaca sa 5 kašika šećera i kesicom vanile.
Dodati 10 kašika mlevenih oraha.
Polako umešati 2 kašike prosejanog brašna.
Sipati u srednji đuveč ili onaj manji pleh od rerne koji ste obložili pek papirom. Peći na 180 stepeni oko 25 minuta.
Pečeno premazati sa dve kašike mleka.
Od žumanaca i šećera na pari kuvati krem oko 30 minuta na srednjoj vatri.
Videćete da se u toku kuvanja krem zušnjava pa opet bude ređi i na kraju se dovoljno zgusne da ostaje trag kada provučete varjaču.
Penasto umutite puter sa šećerom u prahu i sitno narendanom koricom od jedne pomorandže. Polako dodajte ohlađen krem od žumanaca. [Interkontinental torta (austrijaska verzija)]
Podelite ga tri dela.U prvi stavite otopljenu čokoladu i odmah nafilujte jednu koricu sa orasima jer se brzo steže.
U drugi deo fila stavite seckane lešnike i orahe. Stavite preko čokoladnog fila koricu sa lešnikom koju ste namazali filom od lešnika i oraha.
BONUS VIDEO
PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI
Komentari (0)