Nema ko ih ne voli: Domaćinski burgeri
Prste da poližeš
Sastojci
Za pljeskavice:
- 300 g mlevenog mesa (junetina)
- 1/2 kašičice sode bikarbone
- 1/2 glavice crnog luka
- po ukusu so
- biber
- crvena mlevena paprika
- tucana paprika
Za namaz:
- 1 kašika majoneza
- 1 kašika kečapa
Za prilog:
- 2 lista zelena salata
- kačkavalj (po izboru)
- sira u listovima
- 1 glavica crnog luka
Priprema
U mleveno meso dodati izrendani crni luk i sve navedene sastojke i začine, dobro izmešati i napraviti pljeskavice. Pustiti da pljeskavice odstoje 5 minuta.
Pljeskavice namazati sa uljem i staviti u gril tiganj, a može i u običan sa vrlo malo ulja. Potom zemičke staviti u tiganj da se malo zapeku.
Na zemičke ide namaz prvo, pljeskavica, pa se ređaju prilozi. Prijatno.