Brzo, jednostavno i lako: Ćufte u paradajz sosu
Foto: Shutterstock

Sastojci
Za ćufte:

  • 500 g mešanog mlevenog mesa
  • 1/2 glavice crnog luka
  • 2-3 čena belog luka
  • 1 jaje
  • začin po potrebi
  • prezle po potrebi

Za sos:

  • 500 ml pasiranog paradajza
  • 1 kašika brašna
  • 200 ml vode
  • začin po potrebi

Priprema

U meso iseckati luk, staviti jedno jaje, začiniti i sve to promešati i sjediniti rukama, sami procenite koliko i da li treba stavljati prezli. Od toga praviti ćuftice.

Propržiti cufte, ali malo samo da uhvate koricu.

Zagrejati ulje i dodati kašiku brašna. Kada brašno dobije onako lepu zlatnu boju dodati paradajz, vodu (vodu dodajte onoliko koliko želite da vam sos bude gust) i začine. Sačekati da provri i dodati ćufte. Kuvati na tihoj vatri još nekih 20-25 minuta.

Kada je sve gotovo služiti uz pire krompir ili makarone.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading