EVO ZAŠTO BI TREBALO DA JEDETE MORSKE PLODOVE Smanjuju rizik od srčanih oboljenja i demencije
Koje su prednosti morskih plodova?
Morski plodovi su odličan način da poboljšate svoju ishranu.
Riba štiti srce i krvne sudove zahvaljujući omega-3 masnoj kiselini, održava zdravlje kostiju, čuva vid, sprečava hiperaktivnost, održava moždane funkcije, smanjuje rizik dobijanja raka.
Proteini su neophodni za izgradnju i održavanje mišićne mase, a morski plodovi su upravo odličan izvor proteina.
Takođe su bogate masnim kiselinama.Prvi razlog zašto bi ljudi trebalo da jedu morsku hranu su omega-3 masne kiseline.
Omega-3 su dobre masti koje vaše telo ne proizvodi samo, pa ih morate unositi hranom ili suplementima.Masne ribe poput lososa, haringe, pastrmke, sardine su neki od najboljih izvora.Poznato je da omega-3 masne kiseline smanjuju upale u telu, što stoga može smanjiti rizik od srčanih oboljenja, demencije i određenih vrsta raka.
Osim toga, jedenje kuvane ribe tokom trudnoće i tokom dojenja pomaže vašem detetu da apsorbuje i omega-3, što može podržati razvoj njihovog mozga.
Morski plodovi sadrže puno vitamina i minerala koji nedostaju u prosečnoj ishrani.
Uvođenje više morskih plodova u svoje obroke može vam pomoći da povećate potrošnju vitamina B12, selena, gvožđa i cinka.
Takođe, u morskim plodovima možete pronaći važne hranljive materije kao što su kalcijum i vitamin D, od kojih su oba važna za dobro zdravlje kostiju. Jedenje morskih plodova moglo bi da pokrije uobičajene nutritivne praznine posebno kod ljudi sa dijetama sa malo hranljivih materija.
BONUS VIDEO:
PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI
možda vas zanima
alo.rs/zenskimagazin/Lj.Č.
Komentari (0)