OVO JE TAJNA DOMAĆEG HLEBA Prosto se topi u ustima (VIDEO)

bakina kuhinja/Alo.rs/J.M. | Žena 31.03.2022 10:24

Napravite domaći hleb spolja hrskav,a unutra mek kao sunđer

Foto: Bakina kuhinja

Potrebno je:

 
400 ml vode mlake
20 gr svežeg kvasca
750 - 800 gr. brašna
1 kašičica šećera
1/2 kašičice soli
30 ml maslinovog ulja
 
Priprema:
 
U mlaku vodu izmrviti kvasac i dodati šećer i izmešati. 
 

Foto: Bakina kuhinja

Foto: Bakina kuhinja

 

 

 
Ostaviti da zapeni pa dodavati ulje, brašno i so.Prvo 700 gr. brašna  a posle po malo da testo bude srednje tvrdo. 

Foto: Bakina kuhinja

Foto: Bakina kuhinja

 

 

Dobro ga obraditi (oko 10 minuta) ostaviti da odmori.Istresti na dasku koju smo posuli brašnom.Obraditi rukama loptu.Okrugli pleh posuti brašnom može na dno pek papir i staviti loptu u pleh. 
 

Foto: Bakina kuhinja

Foto: Bakina kuhinja

 

 

Poprskati  mlakom vodom prskalicom  a sitom malo prosejati brašna preko testa.Oštrim nožem poseći na par mesta pa pokriti 15 minuta.Rernu uključiti na 220 stepeni pa peći oko 45-50 minuta da hleb bude lagan i dobije finu hrskavu koricu. 

Foto: Bakina kuhinja

Foto: Bakina kuhinja

 

 

 
Ako želite da omekne poprskajte ga malo prskalicom pa pokrijte krpom.Ja ga ostavljam otkriveno, jer volim hrskav.Seći kad se ohladi.
 

Foto: Bakina kuhinja

Foto: Bakina kuhinja

 

 

 
Uživajte!
 
 
BONUS VIDEO:
 
 
 
Expand player
Pogledajte više