Biće kao da je tek spremljeno: Najbolji trikovi za podgrevanje mesa
Na ovaj način će zadržati sočnost
Kada pravimo ručak, često napravimo veće količine hrane, kako bismo sutradan bili oslobođeni obaveze kuvanja.
Dakle, narednog dana je dovoljno da samo podgrejemo ručak od prethodnog dana i dobili smo domaći, kuvan i kvalitetan obrok.
Vrlo često pripremamo meso.
Bilo da je u punjenim paprikama ili u vidu sočnih i ukusnih šnicli.
Međutim, ukoliko podgrevate šnicle, sigurno ste primetili da one često, nakon podgrevanja, postanu suve.
Ukoliko ih niste pravili u kombinaciji sa nekim sosom, postoji način da ih podgrejete a da zadrže sočnost.
Rerna
Ukoliko odlučite da ih podgrejete u rerni, biće vam potrebno malo više vremena. Međutim, to će vam se i te kako isplatiti jer će meso biti ukusnije, a to je ono što i želite. Dakle, potrebno je da zagrejete rernu na 120 sepeni, a zatim da rešetku stavite u pleh da bi toplota mogla slobodno da cirkuliše sa svih strana. Meso stavite na rešetku i zajedno sa plehom ga stavite u zagrejanu rernu. Ostavite ga unutra nekih 20-ak minuta i povremeno ga proverite da se ne bi osušilo.
Mikrotalasna
Podgrevanje u mikrotalasnoj je brzo i jednostavno. Meso stavite u duboki tanjir, pa ga prelijte bujonom ili nekim sosom da se ne bi osušilo. Preliv će zadržati vlagu u mesu. Tanjir pokrijte i zagrejte 30 sekundi na srednjoj jačini. Zatim okrenite šniclu i zagrejte je još 30 sekundi.
Tiganj
Šniclu treba podgrejati u teflonskom tiganju i potrebno je da dodate malo bujona. Kada se tiganj bude zagrejao, stavite u njega meso i ostavite ga na kratko.