Ukus će vas oduševiti: Posna pašteta od pečuraka
Lako se pravi
Sastojci:
- 400 g šampinjona
- 2 čena belog luka
- 100 g oraha
- 50 g posnog majoneza
- 1 kašika maslinovog ulja
- 1 glavica crnog luka
- veza svežeg peršuna
- sok od pola limuna
- malo svežeg vlašca
- so, biber
Priprema:
Crni luk iseckajte sitno, pa ga izdinstajte na maslinovom ulju dok ne postane staklast. Potom dodajte izgnječeni beli luk i šampinjone iseckane na listiće. Kada voda iz šampinjona uvri, sklonite sa vatre i ostavite da se ohlade. Orahe ipecite na suvom tiganju, jer će na taj način dobiti poseban šmek. U blender stavite šampinjone sa lukom, orahe, peršun, so, biber, vlašac, sok od limuna i posni majonez. Sve usitnite u jednoličnu masu, sipajte u posude ili teglice, pa ostavite da se u potpunosti ohladi u frižideru.