Bez glutena i drugih alergena: Pica sa korom od karfiola
POTREBNO:
Za koru od karfiola:
1 glavica karfiola, isečena na sitne komade
2 čena belog luka
1/3 šolje mozzaralla sira
1/3 šolje narendanog parmezana
2 jaja
2 kašike sveže seckanog origana
1 kašika sveže seckane majčine dušice
so i biber
Za preliv:
- ½ šolje marinara sosa
- 225g mozzarella sira
- 3 kašike sveže seckanog bosiljka
PRIPREMA:
Zagrejati rernu do 250 stepeni. Obložiti pleh papirom za pečenje. Za pripremu kore za picu, u procesoru za hranu izmiksati karfiol i beli luk. Kad se dobije fina sitna smesa, prebaciti u veću posudu za mešanje. Dodati iseckanu mozzarellu, parmezan i jaja. Promešati da se sve sjedini. Dodati zatim začinsko bilje, pa začiniti biberom i solju. Prebaciti dobijenu smesu na pleh za pečenje. Peći u rerni oko 25 minuta, dok kora ne dobije zlatnu boju.
Za pripremu preliva potrebno je koru preliti marinara sosom, pa po njemu rasporediti kriške mozzarella sira. Peći u rerni dok se sir ne istopi, oko 15 minuta. Pustiti da se pica ohladi 5 minuta, pre sečenja, i ukrasiti bosiljkom pre serviranja.
PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI
Komentari (0)