NAJBOLJA ČOKOLADNA POSLASTICA Kremisimo torta, nežno i baršunasto zadovoljstvo
Samo ime ove torte govori da je kremasta što znači da je ukusna, sočna, slatka i posebna
Sastojci
Za bele patišpanje:
10 belanaca
10 kašika šećera
2 kašike sirćeta
8 kašika griza
Za braon patišpanje:
8 jaja
2 kašike kakaoa
2 kašike brašna
6 kašika rendane čokolade
Za fil:
10 žumanaca
10 kašika šećera
2 margarina
400 g šećera u prahu
200 g kvalitetnije crne čokolade
200 g kvalitetnije bele čokolade
1 čaša kisele pavlake
200 g mlevenog pečenog lešnika
Za drugi fil:
500 g šlag krema
5 dl hladne mineralne vode
Priprema
Prvo pripremiti bele kore. Umutiti dobro 5 belanaca sa 5 kašika šećera u čvrst šam. Dodati kašiku sirćeta i na kraju 4 kašike griza. Promešati kašikom pa smesu izliti u pleh obložen papirom za pečenje i peći koru na 150 stepeni oko 20 minuta. Napraviti još jednu koru od preostalog navedenog materijala.
Fil: Umutiti žumanca sa 10 kašika šećera pa staviti fil da se skuva na pari. Skuvan fil ostaviti da se ohladi dok pripremate braon kore.
Braon kora: Umutiti 4 jaja sa 4 kašike šećera dok se šećer ne istopi. Dodati kašiku kakaoa i kašiku brašna, promešati varjačom i na kraju dodati 3 kašike rendane čokolade.
Smesu izliti u pleh obložen papirom za pečenje i peći koru na 180 stepeni oko 15 minuta. Od preostalog materijala napraviti još jednu koru.
Drugi fila: Umutiti 100 g šlag krema sa 1 dl mineralne vode. Razraditi 2 margarina sa 400 g šećera u prahu i dodati ohladjenim žumancima. Dodati umućen šlag krem i čašu kisele pavlake. Podeliti smesu na dva dela.
Otopiti posebno belu i posebno črnu čokoladu na pari. Dodati otopljene čokolade, crnu u jednu smesu, a belu u drugu smesu sa žumancima. Umutiti preostalih 400 g šlag krema sa 4 dl mineralne vode.
Redosled filovanja: braon kora - žuti fil - posuti mlevenim lešnicima - umućen šlag - bela kora - braon fil - posuti mlevenim lešnicima - umućen šlag krem i tako dok se ne potroše kore i filovi. Tortu po želji dekorisati ostatkom umućenog šlag krema.