JEFTIN, A UKUSAN RUČAK, GOTOV ZA POLA SATA Đuveč iz rerne, specijalitet srpske kuhinje, kojeg svi vole
Brz tempo života žene se sve više odlučuju tradicionalna jela prilagode varijanti koja ne oduzima mnogo vremena, a zadržava izvorni ukus
Potrebno je:
5 krompira
300 g mlevenog mesa
1 šolja pirinča
crni luk
šargarepa
seckani paradajz
malo paradajz pirea
vegeta
biber
so
Priprema:
Luk i šargarepu iseckajte, pa propržite na vrućem ulju. Zatim dodajte meso, biber i začine. Nakon što se malo udinsta dodajte paradajz na kockice i paradajz pire. Stavite začine po ukusu.
Oljuštite krompir i isecite ga na tanke krugove. U vatrostalnu posudu ređajte krompir, a onda odozgo opran pirinač. Preko njega stavljajte smesu sa mesom, pa ponovo odozgo krompir. Odozgo još malo vegete i malčice aleve paprike, ako je volite.
Zatim nalijte vodu, ne previše, samo da malo pređe krompir. Poklopite i stavite u rernu da se peče na 200 stepeni. Pošto je meso već na pola gotovo, a krompiru ne treba više od 20 minuta da bude ukusan i mek, vaš ručak biće gotov za maksimalno 25 minuta.
Izvadite i kad se malo prohladi služite uz svežu kupus salatu.