JEFTIN, A UKUSAN RUČAK, GOTOV ZA POLA SATA Đuveč iz rerne, specijalitet srpske kuhinje, kojeg svi vole

alo.rs/S.Ć. | Žena 06.04.2022 10:22

Brz tempo života žene se sve više odlučuju tradicionalna jela prilagode varijanti koja ne oduzima mnogo vremena, a zadržava izvorni ukus

Foto: Youtube/Printscreen

Potrebno je:

5 krompira
300 g mlevenog mesa
1 šolja pirinča
crni luk
šargarepa
seckani paradajz
malo paradajz pirea
vegeta
biber
so

Priprema:

Luk i šargarepu iseckajte, pa propržite na vrućem ulju. Zatim dodajte meso, biber i začine. Nakon što se malo udinsta dodajte paradajz na kockice i paradajz pire. Stavite začine po ukusu.

Oljuštite krompir i isecite ga na tanke krugove. U vatrostalnu posudu ređajte krompir, a onda odozgo opran pirinač. Preko njega stavljajte smesu sa mesom, pa ponovo odozgo krompir. Odozgo još malo vegete i malčice aleve paprike, ako je volite.

Zatim nalijte vodu, ne previše, samo da malo pređe krompir. Poklopite i stavite u rernu da se peče na 200 stepeni. Pošto je meso već na pola gotovo, a krompiru ne treba više od 20 minuta da bude ukusan i mek, vaš ručak biće gotov za maksimalno 25 minuta.

Izvadite i kad se malo prohladi služite uz svežu kupus salatu.

Expand player
Pogledajte više