JEFTIN, A UKUSAN RUČAK, GOTOV ZA POLA SATA Đuveč iz rerne, specijalitet srpske kuhinje, kojeg svi vole
Potrebno je:
5 krompira
1 šolja pirinča
crni luk
šargarepa
seckani paradajz
malo paradajz pirea
vegeta
biber
so
Priprema:
Luk i šargarepu iseckajte, pa propržite na vrućem ulju. Zatim dodajte meso, biber i začine. Nakon što se malo udinsta dodajte paradajz na kockice i paradajz pire. Stavite začine po ukusu.
Oljuštite krompir i isecite ga na tanke krugove. U vatrostalnu posudu ređajte krompir, a onda odozgo opran pirinač. Preko njega stavljajte smesu sa mesom, pa ponovo odozgo krompir. Odozgo još malo vegete i malčice aleve paprike, ako je volite.
Zatim nalijte vodu, ne previše, samo da malo pređe krompir. Poklopite i stavite u rernu da se peče na 200 stepeni. Pošto je meso već na pola gotovo, a krompiru ne treba više od 20 minuta da bude ukusan i mek, vaš ručak biće gotov za maksimalno 25 minuta.
Izvadite i kad se malo prohladi služite uz svežu kupus salatu.
PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI
Komentari (0)