Svi ih obožavaju: Uštipci bez kvasca
Ove uštipke možete da jedete i u slanoj i u slatkoj verziji, tako da će svako od ukućana moći da odabere svoj savršen zalogaj za dobro jutro.
Sastojci:
- 1 kesica praška za pecivo
- 1 dl mleka
- 250 ml vode
- 500 gr glatkog brašna
- 1 jaje
- 1 kašičica soli
- 1 kašičica šećera
- ulje za prženje
Priprema:
U posudi prvo umutite jaje, pa dodajte mleko i vodu.
Kada sve fino promešate, dodajte brašno, prašak za pecivo, so i šećer.
Sve dobro umutite i obratite pažnju da testo bude gušće nego za palačinke.
U duboki tiganj ili šerpu sipajte veću količinu ulja, pa kašikom vadite smesu i sipajte u vrelo ulje.
Pržite ih s obe strane dok ne dobiju zlatno žutu boju.
Gotove uštipke spuštajte na papirni ubrus, kako bi se ocedili od viška masnoće.
Služite ih tople, uz suvomesnate proizvode i sirni namaz ili ih pospite sa šećerom u prahu i namažite džemom.
PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI
Komentari (0)