ITALIJANSKI SPECIJALITET U SRPSKOJ KUHINJI "Calzone" - pizza s tajnom
Potrebno je za testo:
500gr brašna
pola kašičice šećera
Suvi kvasac
50ml maslinovog ulja
Kašičica soli
250 ml mlake vode
Za nadev:
250gr mleveno meso
200gr kačkavalja
Jedno jaje
1 glavica crnog luka
3 supene kašike pasiranog paradajza
Origano i biber
Priprema:
Propržiti mleveno meso sa lukom i nakon toga dodati paradajz pire, pomešati i začiniti origanom i biberom. Skinuti sa ringle da se ohladi. Za to vreme pripremiti testo. U posudu za mešenje testa stviti vodu, šećer, maslinovo ulje i so, odozgo sipati brašno pomešano sa kvascem. Kad se testo umesi ostaviti da naraste dok ne udvostruči svoju zapreminu.
Kad naraste, podeliti na 4 dela i svaki razvući u okruglu koru debljine 3mm. U jedan kraj staviti preprženo mleveno meso i izrendani kačkavalj. Poklopiti, pritisnuti krajeve i ostaviti da odmori 30 minuta. Odozgo premazati umućenim jajetom.
Staviti u tepsiju obloženu papirom za pečenje i peći zatvorene pizze na 200 stepeni, 20 minuta. Kad se pizza izvadi iz rerne, naprskati vodom i prekriti krpom da omekša. Iznenadite ukućane ukusnom italijanskom večerom.
PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI
Komentari (0)