ITALIJANSKI SPECIJALITET U SRPSKOJ KUHINJI "Calzone" - pizza s tajnom
Foto: Youtube/Printscreen

Potrebno je za testo: 

500gr brašna

 pola kašičice šećera

 Suvi kvasac

50ml maslinovog ulja

Kašičica soli

250 ml mlake vode

Za nadev:                  

250gr mleveno meso 

200gr kačkavalja

Jedno jaje

1 glavica crnog luka

3 supene kašike pasiranog paradajza

Origano i biber

Priprema:

Propržiti mleveno meso sa lukom i nakon toga dodati paradajz pire, pomešati i začiniti origanom i biberom. Skinuti sa ringle da se ohladi. Za to vreme pripremiti testo. U posudu za mešenje testa stviti vodu, šećer, maslinovo ulje i so, odozgo sipati brašno pomešano sa kvascem. Kad se testo umesi ostaviti da naraste dok ne udvostruči svoju zapreminu.

Kad naraste, podeliti na 4 dela i svaki razvući u okruglu koru debljine 3mm. U jedan kraj staviti preprženo mleveno meso i izrendani kačkavalj. Poklopiti, pritisnuti krajeve i ostaviti da odmori 30 minuta. Odozgo premazati umućenim jajetom.

Staviti u tepsiju obloženu papirom za pečenje i peći zatvorene pizze na 200 stepeni, 20 minuta. Kad se pizza izvadi iz rerne, naprskati vodom i prekriti krpom da omekša. Iznenadite ukućane ukusnom italijanskom večerom.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading