BOŽANSTVENA KREMASTA POSLASTICA Rafaelo torta bez pečenja, zasladite se sa stilom
Brzo se sprema, a svi će tražiti parče više
Sastojci:
Za koru:
180 g piškota
200 ml mleka
Za fil:
160 g šećera
40 g pudinga od vanile
500 ml mleka
40 g putera
100 g kokosa
Za glazuru:
250 g bele čokolade
60 g putera
100 g rafaelo kuglica
Priprema:
U pleh poređajte donju koru od piškota natopljenih u mleko. U mleko dodajte šećer i puter i sve zagrevajte uz lagano mešanje dok se puter i šećer skroz ne rastope. Puding razmutite po uputstvu na kesici, pa dodajte u šerpu sa mlekom uz konstantno mešanje. Kada se zgusnulo dodajte kokos, i sve dobro sjedinite. Dobijeni fil sipajte preko piškota.
Foto: Youtube/Printscreen
Ostavite u frižider na sat vremena da se stegne. Belu čokoladu zajedno sa puterom otopite da bude skroz kremasta, pa prelijte preko torte. Pospite odozgo kokosom i ukrasite rafaelo kuglicama po zelji. Vratite u frižider na još sat vremena.