PO RECEPTU NAŠIH BAKA Mačvanska gibanica  sa piletinom - od domaćih kora
Foto: Bakina kuhinja

Za testo:

600 g brašna

2 kašike soli
330 ml vode
100 ml ulja

Za nadev:

1 crni luk
400 g piletine
200 g kačkavalja
100 ml neutralne pavlke
kockica putera
so, biber

Priprema:

Luk sitno naseckajte, pa ga izdinstajte na malo ulja da zastakli. Nakon par minuta dodajte piletinu isečenu na kockice, dodajte puter i sve pržite dok meso ne porumeni. Dodajte začine po ukusu.

Kada je meso na pola gotovo ulijte pavlaku, sve dobro promšajte i ostavite da se još malo krčka. U brašno dodajte so, vodu i ulje, pa zamesite testo. Ostavite ga da "odmori" jedno 15-20 minuta, pa ga nakon toga podelite na dva dela.

Svaku polovinu razvucite oklagijom na prečnik oko 20 cm pospite uljem, pokrijte i ostavite da odstoji još 20-ak minuta. Posle toga rukama razvucite kore što tanje možete. Ukoliko su vam krajevi testa ostali deblji skinite ih. Koru nauljite pa ivice preklopite ka sredini.

Poređajte nadev ravnomerno, pa odozgo dodajte narendani kačkavalj. Testo preklopite tri puta da dobijete pravougaonik, pa prebacite u pleh obložen pek papirom. Stavite u rernu zagrejanu na 220 C i pecite oko 20 minuta.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading