BRZA PRIPREMA, LAGAN UKUS Banana split torta, fina, kremasta, zavodljiva
Neobičnog ukusa a fantastičnog izgleda, pored toga nije ni skupa
Sastojci za koru: 7 belanaca, 7 kašika šećera, 2 kašika kakaoa, 10 kašika oraha, 3 kašike brašna, 1 prašak za pecivo.
Za fil: 7 žumanaca, 700 ml mleka, 2 pudinga od banane, 4 banane, 30 g čokoladnih mrvica, 250 g margarina, 8 kašika šećera.
Za dekoraciju: 3 krem šlaga, 250 ml mleka, 100 g čokolade, 1 kašika ulja.
Priprema: Za koru dobro umutiti belanca, dodati šećer i još malo umutiti. Brašno pomešati sa kakaom, orasima, praškom za pecivo pa dodati polako u umućena belanca. Rernu zagrejati na 200 stepeni. Veliki pleh obložiti pek papirom pa sipati umućenu masu i ispeći patišpanj. Kada se ohladi preseći na pola po dužini.