BOLJA NEGO U BOSNI Krompiruša da gotovim korama, fantastična kao iz bakine rerne
Sastojci:
500 gr kora za pitu,
2 kg krompira,
4 glavice crnog luka,
1 šolja ulja,
soli po ukusu,
1 kašičica bibera.
Za preliv:
šolja vode,
so po potrebi.
Priprema:
Krompire oljuštite, kratko obarite i iseckajte na sitne kockice ili ih izrendajte. Pomešati ih sa seckanim crnim lukom i začinima, pa posolite. Odvojite po tri kore sa strane.
Svaku koru premažite uljem i poređati ih jednu preko druge. Na treću, na duži kraj, rasporedite fil. Urolalajte i složite u podmazan pleh ili okruglu tepsiju.
Postupak ponavljajte dok se ne potrošite sve kore i sav materijal. Mokrim rukama premažite pitu, a onda četkicom preko toga uljem.
Krompirušu pecite u zagrejanoj rereni, na 180 stepeni, 45 minuta ili dok lepo ne porumeni. Posoljenu vodu prokuvajte i sipajte preko gotove pite.
PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI
Komentari (0)