SLATKE, A ZDRAVE Jagode Romanov sa crnim vinom i šlagom
Jagode su bogate vitaminima C, A, antioksidansima, gvožđem i folnom kiselinom, a osim što regulišu krvni pritisak, čuvaju od upala i deluju kao afrodizijak
Sastojci:
500 g sitnijih jagoda
2 dl crnog vina
2 dl slatke pavlake
dve kašičice šećera
prstohvat cimeta
malo narendanog muskatnog oraščića
malo mlevenog crnog bibera
sladoled po želji
Priprema:
Jagode oprati, posuti šećerom i zaliti ih crnim vinom da ogreznu.Preko njih narendati, po ukusu, muskatni oraščić i dodati mleveni cimet.Činiju sa jagodama ostaviti na sat u frižideru da se rashlade.Umutiti slatku pavlaku, pa pre služenja u posudice za sladoled na dno staviti po jednu kuglu sladoleda ili kašiku, dve umućene pavlake, zatim jagode sa vinom, a na kraju opet pavlaku i malo crnog bibera.
Prijatno!
BONUS VIDEO: