Deca će ih obožavati: Brze mini pice

alo.rs/domacirecepti/Lj.Č. | Žena 18.04.2022 13:30

Nestaće očas posla

Foto: Shutterstock

Sastjci:

  • 1 pakovanje kora za pite od 500 gr
  • 200 gr kečapa pomešanog 200 ml paradajz soka, dodato origana, malo vegete i prstohvat šećera
  • 300 gr šunkarice
  • 300 gr tvrdog sira
  • nekoliko svežih šampinjona
  • 2 jaja
  • 200 ml jogurta
  • prstohvat soli

Priprema:

Umutiti jaja sa solju pa dodati jogurt i dodatno izraditi.

Uzimati po dve kore. Prvu premazati ovim nadevom pa prekriti drugom. Na širi kraj, do sebe staviti drške od dve varjače tako da se krajevi dodiruju i uz pomoć njih na varjače naviti listove, ali ne do kraja, ostaviti 2 – 3 cm nenavijeno.

Rukama od krajeva ka sredini  gurnuti listove, tako da ispadnu nabrani pa izvući varjače i onda krajeve spojiti u krug.

Tako dobijate obod i sredinu, tj donji deo na koji ćete stavljati nadev.

Sada uključite rernu na 220 stepeni da se zagreje dok vi napunite kore.

Nadev može biti i po vašoj želji, umesto pice na primer punjenje sa sirom ili čime već volite.

Ostalo je već poznato….mešavima kečapa i paradajza, šunka, sir, šampinjoni, začini, malo obod premažemo umućenim jajetom i stavimo da se peče na 220 stepeni dok ne porumeni odgore i malo sastrane.

Poslužimo toplo.

Expand player
Pogledajte više