Najbolji način pripreme: Pečeni krompirići će uvek biti hrskavi ako dodate ovaj sastojak
Biće preukusni
Nutricionista Lora Ford na društvenim mrežama podelila je odličan trik za pripremu ukusnog i hrskavog pečenog krompira uz pomoć jednog sastojka – meda.
– Ovaj pečeni krompir izazvaće pravu zavisnost; savršena je ravnoteža slatkog i slanog s hrskavim ivicama. Jednostavno nećete moći da prestanete da ga jedete! – napisala je Ford u svojoj objavi, a evo što ćete za njega biti potrebno i kako se priprema:
Sastojci:
- 2 kg crvenog krompira
- 2 kašike ekstra devičanskog maslinovog ulja
- 50 g maslaca
- mešavina začina
- so i biber
- 1 i po kašike meda
Priprema:
Stavite vodu u šerpu da proključa i dodajte krompir. Krompir kuvajte 4-5 minuta dok ne omekša, ali ne mora biti gotov.
Dok se krompir kuva, zagrejte rernu na 200 stepeni C.
Stavite maslinovo ulje i maslac na papir u plehu za pečenje i stavite u rernu na 2 minute dok se maslac ne otopi.
Dodajte oceđeni krompir i pomešajte ga s uljem. Začinite mešavinom začina, solju i biberom. Pazite da se krompir ravnomjerno rasporedi i da se ne preklapa.
Pecite 30 minuta, a zatim preokrenite i pecite još 25-30 minuta ili dok ne postane hrskav.
Prelijte med preko krompira dok je još vruć i ukrasite svežom majčinom dušicom. Uživajte!