RECEPT ZA TRADICIONALNI MLEČNI HLEB Vaskršnja pletenica, miris jutra iz rodne kuće
Sastojci koji su potrebi:
750 g brašna
100 g šećera
100 g maslaca
0,5 l mleka
2 jajeta
50 g seckanih badema
Limunova kora
So
Jaje za premazivanje
Priprema:
Prokuvati kvasac sa šećerom, mlekom i dve kašike brašna. U poseban sud sipati brašno, jaja, maslac iseckan na tanke listiće, so i rendanu koru od limuna. Kada kvasac nadođe, sipati u brašno i zamesiti testo. Ostaviti oko sat vremena da naraste. Kada je testo spremno za dalje obrađivanje napraviti pletenice i staviti u podmazan pleh. Pletenice premazati jajetom. Po želji moguće ukrašavanje susamom, makom, bademom i sl. Staviti da se peče na 200 stepeni oko 40 minuta.
PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI
Komentari (0)