Jednostavna za pripremu: Ukusna paradajz čorba
Prste da poližeš
Sastojci:
- glavica crnog luka
- dva čena belog luka
- šargarepa
- malo korena peršuna i celera
- ljuta papričica
- 400 g paradajz pelata
- 500 ml vode
- veza bosiljka
- kašičica šećera
- pola kašičice origana
- so, biber
Priprema:
Sitno iseckati crni i beli luk, šargarepu, celer, ljutu papričicu i peršun, pa staviti u šerpu, naliti sa malo vode, te dinstati na umerenoj temperaturi dok povrće ne omekša.
Dodati usitnjeni paradajz pelat i šećer, dinstati još par minuta, pa preliti sa preostalom vodom, smanjiti temperaturu i krčkati još desetak minuta uz povremeno mešanje.
Izmiksati u blenderu ili štapnim mikserom, vratiti na vatru, posoliti, pobiberiti, začiniti origanom i bosiljkom, pa kuvati još dva-tri minuta. Poslužiti dok je toplo.