Jednostavna za pripremu: Ukusna paradajz čorba
Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • glavica crnog luka
  • dva čena belog luka
  • šargarepa
  • malo korena peršuna i celera
  • ljuta papričica
  • 400 g paradajz pelata
  • 500 ml vode
  • veza bosiljka
  • kašičica šećera
  • pola kašičice origana
  • so, biber

Priprema:


Sitno iseckati crni i beli luk, šargarepu, celer, ljutu papričicu i peršun, pa staviti u šerpu, naliti sa malo vode, te dinstati na umerenoj temperaturi dok povrće ne omekša.

Dodati usitnjeni paradajz pelat i šećer, dinstati još par minuta, pa preliti sa preostalom vodom, smanjiti temperaturu i krčkati još desetak minuta uz povremeno mešanje.

Izmiksati u blenderu ili štapnim mikserom, vratiti na vatru, posoliti, pobiberiti, začiniti origanom i bosiljkom, pa kuvati još dva-tri minuta. Poslužiti dok je toplo.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading