Nećete moći da  odolite: Najhrskavija piletina koju ste probali
Foto: Shutterstock

Sastojci za pohovanje 1,5 kg piletine:

  • 360 gr mekog brašna
  • 100 gr skroba / gustin / nišesta
  • 1 kašika soli + 1 kašika
  • 1 kašika šećera
  • 1 kašičica belog luka u granulama
  • 1 kašika crvene, mlevene paprike
  • 1 kašičica bibera
  • 1 kašika sušenog peršunovog lista
  • 1 kašičica sušenog bosiljka
  • 1/2 kašičice kurkume
  • 1/4 kašičice karija
  • 1/4 kašičice djumbira u prahu
  • 3 jaja
  • 300 ml vode

Priprema:

Piletinu oprati, pa poslagati u veću posudu.

Posuti kašikom soli i šećera, pa naliti vode da ogrezne.

Ostaviti sat vremena.

Pomešati brašno i sve začine. Podeliti na dva dela.

Jedan deo ostaje takav kakav je.

U drugi deo dodati jaja i vodu i sve dobro sjediniti.

Potrebna vam je dublja, ali manja šerpa.

Nasuti više od pola litre ulja i staviti da se zagreje.

Izvaditi piletinu i posušiti ubrusom.

Umočiti komad piletine prvo u tečni deo, malo otresti pa uvaljati u mešavinu brašna i začina, opet otresti višak.

Staviti da se peče na malo jaču vatru od srednje.

Peći otprilike 13 – 14 minuta.

Ocediti na ubrusu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading