Nećete moći da odolite: Najhrskavija piletina koju ste probali
Sastojci za pohovanje 1,5 kg piletine:
- 360 gr mekog brašna
- 100 gr skroba / gustin / nišesta
- 1 kašika soli + 1 kašika
- 1 kašika šećera
- 1 kašičica belog luka u granulama
- 1 kašika crvene, mlevene paprike
- 1 kašičica bibera
- 1 kašika sušenog peršunovog lista
- 1 kašičica sušenog bosiljka
- 1/2 kašičice kurkume
- 1/4 kašičice karija
- 1/4 kašičice djumbira u prahu
- 3 jaja
- 300 ml vode
Priprema:
Piletinu oprati, pa poslagati u veću posudu.
Posuti kašikom soli i šećera, pa naliti vode da ogrezne.
Ostaviti sat vremena.
Pomešati brašno i sve začine. Podeliti na dva dela.
Jedan deo ostaje takav kakav je.
U drugi deo dodati jaja i vodu i sve dobro sjediniti.
Potrebna vam je dublja, ali manja šerpa.
Nasuti više od pola litre ulja i staviti da se zagreje.
Izvaditi piletinu i posušiti ubrusom.
Umočiti komad piletine prvo u tečni deo, malo otresti pa uvaljati u mešavinu brašna i začina, opet otresti višak.
Staviti da se peče na malo jaču vatru od srednje.
Peći otprilike 13 – 14 minuta.
Ocediti na ubrusu.
PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI
Komentari (0)