ORIGINALNI TURSKI SUTLIJAŠ: Jednostavan recept koji se brzo pravi, a ukus mu je neverovatan!
Tradicionalna orijentalna poslatica, koju svi obožavaju, priprema se veoma jednostavno i brzo
Sastojci:
6 šolja za mleko vode
2 šolje pirinča
3 šolje mleka
15 kašika šećera
2 vanilin šećer
1 štapić vanile
cimet
suvo grožđe
Priprema:
Stavite vodu da vri, pa kad provri, dodajte pirinač i mesajte da ne zagori. Kad je skoro gotov, dodajte mleko, šećer i vanilin šećer.
Pre nego sto bi izvadili, no još uvek da bude redak, dodajte štapić vanile. Kratko vratite na ringlu da udari jedan ključ i to je to.
Vreli sutlijaš stavite u mokre posudice, ako volite odozgo stavite cimet (kanelu) ako ne lepo miriše na vanilu i bez njega. Na kraju dodati i suvo grožđe, izvorni recept je sa njim.