FANTASTIČNA IDEJA ZA RUČAK Kremasti rižoto milaneze, prava harmonija ukusa!
Foto: Shutterstock

Sastojci:

600 ml pilećeg bujona

15 niti šafrana

4 kašike putera

2 kašike maslinovog ulja

2 šolje pirinča

pola šolje belog vina

1 crni luk

50 g parmezana

Priprema:

U pola šolje vrućeg bujona dodajte šafran i ostavite sa strane. Ostatak bujona odžavajte toplim na laganoj temperaturi.

U dubljem tiganju propržite luk na dve kašike putera i maslinovom ulju dok ne zastakli.

U tiganj dodajte pirinač i sve dobro promešajte, pa nalijte sa vinom i kuvajte dok sva tečnost ne ispari. Dodajte supu sa šafranom i kuvajte sve oko dva minuta uz konstantno mešanje.

Postepeno dolivajte ostatak bujona i kuvajte dok pirinač ne omekne, ali vodite računa da se ne raskuva, otprilike oko 15 minuta.

Sklonite tiganj sa ringle, pa dodajte preostale dve kašike putera i parmezan i služite dok je još topao.

Prijatno!

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading