FANTASTIČNA IDEJA ZA RUČAK Kremasti rižoto milaneze, prava harmonija ukusa!
Sastojci:
600 ml pilećeg bujona
15 niti šafrana
4 kašike putera
2 kašike maslinovog ulja
2 šolje pirinča
pola šolje belog vina
1 crni luk
50 g parmezana
Priprema:
U pola šolje vrućeg bujona dodajte šafran i ostavite sa strane. Ostatak bujona odžavajte toplim na laganoj temperaturi.
U dubljem tiganju propržite luk na dve kašike putera i maslinovom ulju dok ne zastakli.
U tiganj dodajte pirinač i sve dobro promešajte, pa nalijte sa vinom i kuvajte dok sva tečnost ne ispari. Dodajte supu sa šafranom i kuvajte sve oko dva minuta uz konstantno mešanje.
Postepeno dolivajte ostatak bujona i kuvajte dok pirinač ne omekne, ali vodite računa da se ne raskuva, otprilike oko 15 minuta.
Sklonite tiganj sa ringle, pa dodajte preostale dve kašike putera i parmezan i služite dok je još topao.
Prijatno!
PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI
Komentari (0)