JEDNOSTAVAN, A PREUKUSAN RUČAK Musaka od šampinjona, savršeno posno jelo

alo.rs/S.Ć. | Žena 21.04.2022 10:06

Za Veliki petak obradujte ukućane izuzetno ukusnim i finim obrokom

Foto: Youtube/Printscreen

Potrebno:

5 krompira
2 veće šargarepe
500g šampinjona
3 čena belog luka
šoljica pirinča
ljuta papričica
so, biber, maslinovo ulje

Priprema:

Oljušteni krompir i šargarepu iseći na kolutove, a šampinjone na malo deblje listove. Na dno tepsije poređajte krompir, pa pečurke i šargarepu, onda pospite pirinač i dodajte sitno seckan beli luk i nekoliko kolutova ljute papričice. Posoliti, pobiberiti i onda naređati još dva ista reda. Pokriti folijom i pecite u rerni na 250° 35 minuta. Potom skinite foliju i zapecite gornji sloj.

Expand player
Pogledajte više